Kako postati član omladinske zadruge?

SBU zadruga - za zadrugare

Šta je to studentsko omladinska zadruga i kako postati njen član?

Studentsko omladinska zadruga je posrednik u procesu zapošljavanja između omladinaca (zadrugara) i poslodavaca. Zadatak omladinske zadruge je da obezbedi zadrugarima privremene i povremene poslove koji mogu trajati do 120 radnih dana (za ove poslove se ne zasniva radni odnos).

Član studentsko omladinske zadruge može biti učenik, student ili nezaposleno lice starosti od 15 do 30 godina.

Kako se učlaniti u studentsko omladinsku zadrugu?

Za učlanjenje u omladinsku zadrugu neophodno je lično doći u prostorije zadruge i poneti sledeća dokumenta:

UČENICI (sa napunjenih 15 godina): Fotokopija lične karte ili pasoša i potvrda iz srednje škole za tekuću školsku godinu.

STUDENTI (do 26 godina): Fotokopija lične karte i potvrda sa fakulteta ili Indeks (fotokopija prve strane i overenog semestra).

NEZAPOSLENA LICA (do 30 godina): Fotokopija lične karte i potvrda iz Biroa (Nacionalna služba za zapošljavanje) da su nezaposleni.

Ukoliko želite možete se elektronski učlaniti u omladinsku zadrugu.

Potrebno je da popunite prijavni online formular na našem sajtu, da uplatite članarinu na naš žiro račun i da naknadno lično donesete neophodnu dokumentaciju u prostorije zadruge. Prijavni online formular za učlanjenje u zadrugu možete popuniti na našem sajtu, klikom na: Učlani se u zadrugu

Prilikom učlanjenja, popunjavate pristupnicu i formular o tome šta biste voleli da radite, šta znate da radite, kakve su vaše sposobnosti za rad i da li imate ranijeg radnog iskustva.

Članarina za sve kategorije iznosi 500 dinara (minimalni zakonom predviđeni iznos). Plaća se uplatom na žiro račun zadruge i važi do kraja godine (do 31. decembra). 

Uputstvo za uplatu članarine na žiro račun (uplatiti u pošti ili banci):

NALOG ZA UPLATU
Platilac: Upisati svoje ime i prezime
Svrha uplate: Uplata članarine
Primalac: Studentsko omladinska zadruga SBU
Šifra plaćanja: 189
Valuta: RSD
Iznos: 500,00
Račun primaoca: 160-549229-31
Model i poziv na broj se ne popunjava.

Nakon uplate članarine postajete član SBU omladinske zadruge i upisujete se u našu bazu članova koji traže posao. Navedeni lični podaci unose se u evidenciju zadruge i koriste se isključivo u tu svrhu.

Ponuda poslova za srednjoškolce, studente i nezaposlene do 30 godina

Kada postanete član Omladinske zadruge SBU stičete pravo da obavljate privremene i povremene poslove, bez zasnivanja radnog odnosa. Za obavljeni rad ostvarujete ugovorenu naknadu. Tu naknadu omladinska zadruga isplaćuje nakon uplate poslodavca.

Aktuelne poslove možete pogledati na našem sajtu, klikom na Poslovi preko omladinske zadruge ili na našoj Facebook stranici – Studentsko omladinska zadruga – SBU. Takođe, možete se informisati pozivom na telefone: 066/866 86 52, 011/713 89 09 (9-17h).

Ukoliko pronađete odgovarajući oglas za posao, kontaktirajte nas putem telefona ili nam prosledite svoj CV na našu e-mail adresu: office@sbu-zadruga.rs (sa napomenom za koji posao se prijavljujete). Finalnu selekciju i odabir kandidata vrši poslodavac.

Ako vam je potrebna pomoć za pisanje CV-a i motivacionog pisma pročitajte detaljno upustvo klikom na: Kako da napišem dobar CV i motivaciono pismo

Zašto studentsko omladinska zadruga SBU?

  • Velika ponuda privremenih i povremenih poslova za studente, srednjoškolce i nezaposlene
  • Posredovanje i pomoć u zapošljavanju
  • Saradnja sa poslodavcima od poverenja
  • Isplata zarade u što kraćem roku nakon uplate poslodavca
  • Briga o omladincima kao o članovima našeg tima
  • Pravna podrška u ostvarenju prava koja ste stekli radom preko naše zadruge
  • Popusti i dodatne koristi za članove zadruge
  • SMS i email servis za obaveštavanje o aktuelnim poslovima
POSTANITE ČLAN OMLADINSKE ZADRUGE SBU, PRONAĐITE POSAO I ZARADITE ZA ŠKOLOVANJE, IZLASKE, PUTOVANJA…

POPUNITE PRIJAVNI ONLINE FORMULAR KLIKOM NA: Učlani se u zadrugu